Grønn ertesuppe med reker

Grønn ertesuppe servert med reker og sjalottløk. Blomkarse er spiselig pynt.

Foto: Eva Robild / SVT

Grønn ertesuppe med reker

En mild, lysegrønn ertesuppe hvor kraften er kokt på rekeskall. Tareq Taylor koker kraften på mindre enn en time.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Skrell rekene. Skrell rotfruktene, og skjær dem i terninger. Ha rekeskallet, rotfruktene og krydderet i en gryte. Fres alt i smør. Tilsett vinen. Fyll på med vann så alt er dekket. Kok i cirka tre kvarter. Fyll på med vann om nødvendig. Det skal ikke koke tørt. Sil kraften gjennom en finmasket sil.

Kok kraften sammen med fløten i cirka ti minutter. Tilsett ertene. Tilsett en halv desiliter hvitvin og finhakket merian. Salt etter smak. Kjør suppen i en mikser til den blir helt jevn og skummer.

Finhakk sjalottløken og fres den i smør sammen med bondebønnene. Litt salt. Tilsett de skrelte rekene til slutt. Server suppen med rekene. Pynt med blomkarse.

Kilde: Tareq Taylor i tv-serien Hygge i hagen/SVT