Laster innhold, vennligst vent..
Grønn ertesuppe

Grønn ertesuppe med mynteolje og ristede gresskarfrø som garnityr.

Foto: svt

Grønn ertesuppe med mynte

Grønne erter og mynte er en magisk kombinasjon. Det er enkle smaker i en enkel suppe, men med overlegen smak. Like perfekt å dele med andre som å nyte alene.

Slik gjør du

Tin ertene i varmt vann. Finhakk sjalottløk og stangselleri. Fres i smør og olje i en kasserolle på svak varme. Tilsett vinen og kok inn til væsken er nesten helt borte. Ha i ertene og fres til de er varme. Slå på vann, grønnsakkraft og crème fraîche/yoghurt og la det koke opp.

Fjern fra varmen og miks suppen til den er glatt i en blender eller med stavmikser. Miks inn litt frisk mynte. Sil suppen hvis du ønsker den luksuriøs og slett, eller la være hvis du vil ha den litt rustikk. Hold suppen varm, men den skal ikke koke.

Mynteolje

Varm opp oljen til cirka 70 grader og miks inn hakket mynte.

Ristede gresskarfrø

Varm opp olivenoljen og tilsett frø, vann og salt. Rør om til vannet har fordampet og rist frøene til de har fått fin farge.

Server suppen med et dryss ristede gresskarfrø og drypp litt mynteolje over.

Tips

Frisk mynte kan fryses og hentes fram når du har bruk for den.

Kilde: Sandra Mastio i TV-programmet «Sommermat i Falkenberg»/SVT