NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Grønn asparges med laksekrem og aspargespoteter

Lange, smale aspargespoteter er tilbehør til asparges med en krem av varmrøykt laks.

Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Grønn asparges med laksekrem

Asparges gjør seg godt sammen med røykte smaker, derfor lages denne retten med varmrøykt laks.

Slik gjør du

Kok potetene i lettsaltet vann.

Skrell og skjær sjalottløken i tynne skiver. Fres løken i rapsolje og tilsett eddik. La eddiken koke i noen minutter. Ta løken av varmen og la den avkjøles.

Laksekrem

Kok eggene i nøyaktig tre minutter og skyll dem i kaldt vann. Knekk eggene i et norgesglass eller en annen bolle med høye kanter. Pass på at du får med all eggehviten. Ta små biter av den varmrøykte laksen (ca. 100 g) i bollen og tilsett eplesidereddik og litt salt. Miks med en stavmikser og tilsett så solsikkeolje i en jevn stråle mens du mikser. Kremen skal bli tykk og kremete.

Asparges og poteter

Skjær av det nederste på aspargesen. (Ikke kast! Frys det du ikke bruker og kok en god suppe på aspargesen en annen gang.) Stek aspargesen raskt sammen med de kokte potetene i litt rapsolje og salt. Tilsett hasselnøttene mot slutten.

Servering

Server aspargesen med biter av varmrøykt laks, laksekrem, hasselnøtter og syrlig sjalottløk. Pynt med karse, dill og gressløk,

Tips

Bruk de potetene du får tak i. Denne retten passer til litt små poteter.

Tareq Taylor er glad i både hvit og grønn asparges. Men han synes den grønne er aller best. Han liker fargen og det at den ikke trenger skrelles.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT