Reke med pepperrotskum

Rekene kan vel ikke bli ferskere enn når Claus Meyer er med ute og fisker.

Foto: Tellus Works Television AS

Grønlandsreker med pepperrotskum

Grønlandsreker har en fantastisk sødme. Prøv å gi dem et motspill i form av pepperrotskum. Claus Meyer er begeistret for rekene i Smaken av Danmark.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Rekene saltes og krydres med nykvernet pepper.

Server reker med pepperrotskum, ringer av sjalottløk, sprøtt brød og sitron eller eddik.

Når rekene ha en mild sødme, er det viktig å gi dem litt motstand i form av salt og syre. Det bør imidlertid være i moderate mengder, slik at den rene smaken av reker beholdes.

Pepperrotskum
Gelatinplaten bløtgjøres i kaldt vann.

Melk, fløte, salt, pepper, sukker og sitronskall kokes opp. Ta melkeblandingen av varmen og tilsett gelatin og pepperrot.

La blandingen trekke 10-15 minutter før den siles og smakes til.

Ha blandingen på en kremsifon og la den hvile 6-7 timer før du gir "gass". Nå er skummet klar til bruk.

Kilde: Smaken av Danmark med Claus Meyer