Grissini, italienske brødpinner

Italienske grissini er godt tilbehør til suppe. Deigen til brødpinnene kan smaksettes med for eksempel rosmarin eller salvie.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett litt vann. Rør til gjæren er oppløst. Bland i resten av vannet, olje og nesten alt melet (hold av ca 1 dl til utbakingen). Bruk gjerne 1/3 hvete blandet med 2/3 spesialmel.

Elt deigen med en sleiv til den slipper kantene, ca. 5 minutter. Slå deigen ut på et melet bord og kna den smidig, ca. 10 minutter.

Smør en stor bolle med litt olivenolje og rull deigen rundt så den blir dekket med olje. Dekk til og la deigen heve ca. 1 time.

Forvarm ovnen til 200 °C. Ha deigen ut på bakebordet og kna kraftig.

Del deigen i fire like deler. Bruk 1/4 om gangen. Del den i 18 avlange deler. Strekk ut hver bit av deigen til en 30 cm lang stang ved å rulle den med håndflatene. Legg deigstengene med noen centimeters avstand på bakepapir. Stek i ca. 10 minutter.

La stengene avkjøles på rist.

Tips

Oppbevar brødpinnene i kakeboks eller i tett plastpose.

Se også: Flere oppskrifter fra Solens mat

Kilde: Solens mat/SVT