Laster innhold, vennligst vent..
Grisetær i sennepssaus

Grisetær i sennepssaus servert med bersert sikori, potetkroketter og tynne strimler rå rødbete.

Foto: Fra tv-serien Price og Blomsterberg / DR

Grisetær i sennepssaus

Ikke den enkleste retten å lage. Men så blir det godt til slutt. James Price serverer gristær med potetkroketter og bresert sikori.

Slik gjør du

La det være sagt med en gang, – det er litt besværlig å lage denne retten. Så er det sagt.

Begynn med grisetærne. Be slakteren skjære det ytterste av tærne. Skåld dem under kokende vann og skrap dem grundig så eventuelle rester av bust forsvinner. Kok dem på svak varme i tre timer med litt urter, løk, gulrot, sellerirot, laurbær og pepperkorn til de er ganske møre. Avkjøles.

Fjern alle de små beina. De er det en del av. Nå har man noe som ikke akkurat ser spiselig ut, men ikke fortvil. Finhakk hele herligheten og sett til side.

Finhakk løk, hvitløk, gulrot og det lille stykket sellerirot og sauter i pannen i litt olivenolje. Tilsett finhakket sopp og stek dem med et øyeblikk. Krydre med salt og pepper. La blandingen avkjøles.

Bland grønnsakblandingen og grisetærne. Tilsett hakket kalv og svinekjøtt og rør det til en farse sammen med egget. Smak til med salt, pepper og trøffelolje. Form farsen som fire store avlange frikadeller. Pakk dem inn i svinenett så de holder formen mens de stekes. Ha litt olivenolje i en panne som tåler å settes i stekeovnen. Legg grisetærne i pannen og sett den i ovnen under grillen, men ikke altfor høyt oppe. Snu dem ofte.

Når de er gylne og føles faste er de ferdige. Ta dem av pannen og hold dem varme. Hell fettet av pannen og kok det inn sammen med hvitvin, til halvparten. Tilsett fløten og kok inn til passende konsistens. Smak sausen til med sennep, salt og pepper og server den til grisetærne f.eks. sammen med sprø potetkroketter.

Tips

Oppskrift: Potetkroketter

Oppskrift: Bresert sikori

Kilde: James Price i tv-serien Price og Blomsterberg/DR