NRK Meny
Grillet ytrefilet

En grov blanding av gulrot og jordskokker servert til stekt ytrefilet med sitron og sennep.

Foto: NordicWorld TV

Grillet ytrefilet

Grillet ytrefilet servert med gulrotstomp og hvitløksmør med ristet hvitløk. Tina Nordström serverer denne hovedretten i Tinas julekjøkken.

Slik gjør du

Gulrotstomp
Kok gulrøtter, jordskokker og løk myke i litt vann i en gryte med lokk. La det koke i ca. 15 minutter.

Hell av vannet, og ta vare på det.

Mos grønnsakene grovet med en potetmoser eller stavmikser. Tilsett smør og sitronskall. Smak til med salt og pepper.

Ristet hvitløksmør
Skrell hvitløken og rist den i en varm stekepanne med litt olje til de blir gylne og myke. La hvitløken avkjøles.

Finhakk hvitløken. Rør sammen smøret med mangochutney og revet sitronskall. Tilsett hvitløken. Smak til med salt og pepper.

Grillet ytrefilet
Del fileten i fire store biffer. Salte og pepre kjøttet. Grill/stek et par minutter på hver side. Legg biffene på et fat og la dem hvile.

Gni kjøttet med sitronsaft og pensle på sennep før servering. Serveres med gulrotstomp og hvitløksmør.

Tips

Flere oppskrifter: Tinas julekjøkken

Kilde: Tina Nordström i TV-serien Tinas julekjøkken/NordicWorld TV