NRK Meny

Grillet torsk og bearnéssaus

Bearnéssaus passer godt til grillmat. Denne gangen til grillet torsk. Kjartan Skjelde har litt fløte i sausen, det minsker sjansen for at den skiller seg.

Slik gjør du

Kok opp hvitvin med eddik og sjalottløk, ha i sukker. La det koke på middels varme til det er 1 dl igjen.

Pisk sammen eggeplommer med fløte og hvitvinsreduksjonen i en bolle i et vannbad (over en kjele med kokende vann). Pisk til det er luftig og tykt. Spe litt etter litt med klaret smør og olivenolje til sausen har en tykk og fyldig konsistens. Smak til med estragon, salt, pepper og sitron.

Skjær torsken i porsjonsstykker, ca. 150 g. Gni fiskestykkene inn med salt og pepper og legg dem på en varm grill med fettsiden ned (den siden skinnet har vært på).

Grill stykkene til de har fått en gyllen grillskorpe, ca. 4-5 minutter, snu fisken og grill den på den andre siden i noen minutter til fisken er klar.

Fisken er klar når den deler seg i glinsende flak. Ha over litt sitronsaft og server med det samme.

Tips

Hør:

Kilde: Kjartan Skjelde