NRK Meny
Grillet dagobertsmørbrød

Dagobert fra tegneserien Blondie hadde kanskje hatt enda flere lag på sin høye sandwich.

Foto: Fra tv-serien Hygge i Strömsö / YLE

Grillet smørbrød

Grillsesongen er i gang, og Paul Svensson griller smørbrød med kylling, bacon, speilegg, tomat og sylteagurk.

Slik gjør du

Denne retten kalles Dagobert-smørbrød etter tegneseriefiguren, som var glad i gedigne smørbrød.

Begynn med å krydre kyllingen med salt og pepper. Grill kyllingen godt til den har 60 °C i kjernetemperatur.

Grill baconet sprøtt. Stek eggene i litt olje i stekepanne på grillen. Stek på begge sider uten å ødelegge eggeplommen.

Smør majones på brødet og riv pepperrot over. Skjær tomatene i skiver og rødløken i tynne strimler og fordel dem på de fire skivene. Skjær kyllingen i skiver og legg på grønnsakene. Avslutt med bacon, tynt skåret sylteagurk og et speilegg. Krydre med salt og pepper.

Legg en skive på toppen og legg smørbrødet i en grillrist. Grill til brødet har fått fin farge, 1-2 minutter på hver side. Det avhenger av hvor varm grillen er.

Legg eventuelt i røykspon i grillen for ekstra smak.

Tips

Til dessert anbefaler vi grillet formkake med bringebær.

Se Paul og Elin steke egg og grille kylling og bacon og sette sammen dagobertsmørbrødet på YLE.

Kilde: Paul Svensson i tv-serien Hygge i Strömsö/YLE