Laster innhold, vennligst vent..
Grillet dagobertsmørbrød

Dagobert fra tegneserien Blondie hadde kanskje hatt enda flere lag på sin høye sandwich.

Foto: Fra tv-serien Hygge i Strömsö / YLE

Grillet smørbrød

Grillsesongen er i gang, og Paul Svensson griller smørbrød med kylling, bacon, speilegg, tomat og sylteagurk.

Slik gjør du

Begynn med å krydre kyllingen med salt og pepper. Grill kyllingen godt til den har 60 °C i kjernetemperatur.

Grill baconet sprøtt. Stek eggene i litt olje i stekepanne på grillen. Stek på begge sider uten å ødelegge eggeplommen.

Smør majones på brødet og riv pepperrot over. Skjær tomatene i skiver og rødløken i tynne strimler og fordel dem på de fire skivene. Skjær kyllingen i skiver og legg på grønnsakene. Avslutt med bacon, tynt skåret sylteagurk og et speilegg. Krydre med salt og pepper.

Legg en skive på toppen og legg smørbrødet i en grillrist. Grill til brødet har fått fin farge, 1-2 minutter på hver side. Det avhenger av hvor varm grillen er.

Legg eventuelt i røykspon i grillen for ekstra smak.

Tips

Kilde: Paul Svensson i tv-serien Hygge i Strömsö/YLE