Grillet sjøkreps

Rå sjøkreps er det beste. De skal et kort øyeblikk i kokende vann før de grilles. Men ferdig kokte sjøkreps går også bra å grille.

Foto: NRK

Grillet sjøkreps med ramsløksmør

Grillet sjøkreps er enkel og genial forrett hele familien kan dele istedenfor en ventepølse.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Sjøkrepsene deles i to på langs. Fjern strengen og paven. Vet du ikke hvordan du gjør det? Be noen i fiskebutikken hjelpe deg med det.

Bland alle ingrediensene til ramsløksmør. Smør litt ramsløksmør på hver halve sjøkreps.

Grill sjøkrepsen på direkte varme med kjøttsiden opp i 4-5 minutter til smøret er smeltet og sjøkrepskjøttet er fastere.

Sjøkreps serveres alene, med en salat eller med et godt brød.

Tips

Oppskrift:

Flere oppskrifter: Sommermat fra Sommeråpent

Kilde: Jan Ivar Nykvist fra Gourmetkokkene i Sommeråpent 2012