NRK Meny
Grillet sjøkreps med krydderurter

Anne Hjernøe serverer tomatbrød med hvitløk til sjøkreps med krydderurter.

Foto: Fra TV-serien Mat med Anne / DR

Grillet sjøkreps med krydderurter

Ryggskjoldet klippes av og så legger Anne Hjernøe på en god blanding av grønne urter før sjøkrepsen blir grillet i ovnen.

Slik gjør du

Klipp ryggskjoldet av sjøkrepsene og ta bort tarmen. Legg sjøkrepsene på et bakepapir i en langpanne.

Ha alle urtene og ingrediensene til toppingen i en morter eller foodprocessor og mas dem til en grov dip. Ha en teskje av toppingen på ryggen av hver sjøkreps og grill dem i ovnen i 3-5 minutter, etter størrelse.

Spis sjøkrepsen mens den er varm med godt brød, ev. tomatbrød med hvitløk (se oppskriften nederst).

Tips

Oppskrift:

Se også: Oppskrifter fra Mat med Anne

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR