Sellerirotbiff

Sellerirotbiff fungerer utmerket som hovedrett, er mettende og sunn, men kan også serveres som digg tilbehør, dersom du har hjertet ditt hos oksen Ferdinand.

Foto: ROLF TIKKANEN ØYGARDEN

Grillet sellerirotbiff med persillepesto

Helg = bifftid! Gjør en variant av biff denne helgen, som gleder både magen, ganen og miljøet. Sellerirotbiff fungerer utmerket som hovedrett eller tilbehør.

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 180 grader.

Vask og rens selleriroten. Skjær av tråder og jevn ut eventuelle «groper».

Sett selleriroten på havsaltet og pakk det hele inn i aluminiumsfolie.

Bak selleriroten til den er al dente (mør, men med tyggemotstand), det tar mellom 60–80 minutter, avhengig av størrelse.

Mens selleriroten bakes, kjør sammen ingrediensene til persillepesto i en blender eller mikser. Alternativt kutter du ingrediensene fint med kniv.

La selleriroten avkjøle seg til romtemperatur.

Sett en grillpanne på god varme, og ha i litt solsikkeolje. Del selleriroten i båter eller «biffer» og stek på høy varme i 1–2 minutter per side, til den har fått fine grillstriper.

Anrett biffene på tallerken, ringle over masse deilig persillepesto, og topp opp med chiliflak, maldonsalt og litt sitronsaft.

Kilde: Rolf Tikkanen Øygarden i Sørlandssendinga/NRK P1