Slik gjør du
Sett stekeovnen på 180 grader.
Vask og rens selleriroten. Skjær av tråder og jevn ut eventuelle «groper».
Sett selleriroten på havsaltet og pakk det hele inn i aluminiumsfolie.
Bak selleriroten til den er al dente (mør, men med tyggemotstand), det tar mellom 60–80 minutter, avhengig av størrelse.
Mens selleriroten bakes, kjør sammen ingrediensene til persillepesto i en blender eller mikser. Alternativt kutter du ingrediensene fint med kniv.
La selleriroten avkjøle seg til romtemperatur.
Sett en grillpanne på god varme, og ha i litt solsikkeolje. Del selleriroten i båter eller «biffer» og stek på høy varme i 1–2 minutter per side, til den har fått fine grillstriper.
Anrett biffene på tallerken, ringle over masse deilig persillepesto, og topp opp med chiliflak, maldonsalt og litt sitronsaft.