Laster innhold, vennligst vent..
grillet salat

Varm salat med frukt og mandler.

Foto: SVT

Grillet salat

Det høres kanskje rart ut med salat på grillen, men prøv selv, og kjenn hvordan smakene kommer fram.

Slik gjør du

Del fennikelen i 5-8 biter, det kommer an på størrelsen. Del hvert salathode i fire. Del frukten og ta ut kjernene. Skjær den i biter som passer på grillen. Del sitronene i to.

Begynn med å legge fennikelen på grillen. Etter cirka ti minutter legger du på sitronene, frukten og salaten med snittflaten ned.

Mens ingrediensen grilles, rister du mandlene i en tørr stekepanne på middels varme. De er ferdige når du prøver dele en mandel og ser at kjernen er blitt beige/gylden.

Når alt på grillen er mykt igjennom, blander du det i en salatbolle, sammen med mandlene, og heller over sitronsaft og olivenolje. Avslutt med flaksalt.

Tips

Fersken/vinterepler kan erstattes med pærer.

Kilde: Elenore Bendel Zahn och Karoline Jönsson