NRK Meny
Grillet portobelloburger med ananas

Både portobellosopp, ananasskiver, slidersbrød, nykål og rødkål har vært på grillen.

Foto: Kenn Ole Moen

Grillet portobelloburger med ananas og nykålslaw

Når Richard Nystad serverer burger vet du at den er vegansk. Han griller soppen under press for å få bedre struktur og mer tyggemotstand. Både sopp og ananas pensles med godt krydret marinade.

Slik gjør du

Bland chilipasta, vann, olje, salt, pepper og rør sammen til en marinade. Pensle portobellosoppene og ananas med marinade, og grill dem i 4-5 minutter på hver side eller til de blir gjennomstekt.

Grillet nykålslaw

Behold rødløk- og nykålbiten uten å skjære dem opp. Pensle rødløk og nykål med olje og legg dem på grillen i 3-4 minutter på hver side. Grønnsakene trenger ikke å bli gjennomstekt, de skal bare bli litt mykere og få en lett brent farge.

Finsnitt løk og nykål. Bland dem med vegenaise. Smak til med limesaft eller sitronsaft.

Servering

Grill slidersbrødene på grillen. Legg litt grønn salat på underdelen, fortsett med 2 spiseskjeer grillet nykålslaw. Legger deretter på portobelloburgeren, ananas og tomat. Ha gjerne på litt ekstra chilipaste-marinade, hvis det er noe igjen, før du avslutter med topplokket.

Tips

Jeg steker eller griller soppen alltid hel uten kutte den, under press. Da legger jeg enten en stekepanne eller setter en kasserolle oppå soppen slik den ligger i lett press. Da får du ut mer væske og soppen får mer struktur og tyggemotstand.

Her finner du oppskrift på vegenaise.

Kilde: Richard Nystad