NRK Meny
Pære
Foto: frukt.no

Grillet pære med hjemmelaget vaniljesukker

Hvis du lager ditt eget vanilinfrie vaniljesukker, er det fantastisk i alt fra fruktsalat og kaker til hjemmelaget kakao.

Slik gjør du

Vaniljesukker

Del vaniljestangen på langs. Skrap ut frøene.
Bland frø og sukker.
Ha vaniljen og sukkeret i en lufttett boks, sammen med selve stangen (den gir også fra seg smak). La stå så lenge du har tid til.

Grillet pære

Del pærene i to og strø over litt vaniljesukker.
Legg pærene på en av de ikke så varme delene av grillen med snittsiden ned.
La steke i 3-4 minutter til sukkeret begynner å karamelliseres.
Snu og stek i 5-6 minutter til.

Server med iskrem.

Tips

Det er fint om du kan lage vaniljesukkeret tre dager før du planlegger å bruke det, slik at smaken får tid til å utvikle seg. Lag mye, smaken blir bare bedre og bedre. (Du trenger ikke alt dette for de tre pærene.)