NRK Meny
Grillet ørret med rødbetsalat
Foto: NRK

Grillet ørret med varm rødbetsalat

Bakte rødbeter passer til både kjøtt, fisk og posteier. Varme eller kalde.
Bruk helst rødbeter på størrelse med golfballer hvis du får tak i det.

Slik gjør du

Skrell rødbetene og del dem i fire. Skrell og skjær sjalottløk og hvitløk i tynne skiver. Bland rødbeter, sjalottløk og hvitløk i en ildfast form. Drypp over eddik og olivenolje og krydre med salt og pepper.

Dekk formen med aluminiumsfolie og bak det hele i ovn ved 200 ºC i ca. 40 minutter eller til rødbetene er helt møre. Bland spinaten sammen med rødbetene rett før servering.

Del ørreten i fire pene stykker, pensle dem med litt olje og krydre med salt og pepper. Grill ørreten raskt på begge sider i en varm grillpanne. Husk at ørreten skal ha en rosa kjerne.

Smak lettrømmen til med revet pepperrot, sitron og salt.

Tips

Andre medlemmer av laksefamilien kan fint benyttes i denne oppskriften.

Kilde: Lise Finckenhagen