Grillet og stuet purre med geitost og urter

Grillet purre og stuet purre med geitost og urter.

Foto: Fra TV-serien Mat i Norden / YLE

Grillet og stuet purre med geitost og urter

En deilig vegetarisk rett som smaker best på forsommeren med årets første purre og mild geitost

Slik gjør du

Skjær av den øverste delen av purren og ta vare på den. Hell olivenolje over purren. Drypp over en spiseskje honning og smak til med salt og pepper. Bland alt med hendene, så krydderne dekker purren. Grill purrene så de får svarte striper.

Hakk purrebladene fint (de du tok vare på over). Legg halvparten av smøret, vann og salt i en gryte og smørkok purrebladene i ca. 10 minutter. Hell av vannet.

Lag en saus med andre halvparten av smøret. Smelt smøret og rør inn melet. Rør inn melk og fløte litt etter litt. La blandingen koke. Tilsett litt frisk timian, salt og pepper. Smak til. Tilsett de smørkokte purrebladene sammen med 30 g geitost i sausen.

Bland hakket rosmarin, honning, salt og pepper med epleeddiken til en dressing.

Legg alt opp på et fat. Begynn med purrestuingen. Skjær de grillede purrene i grove biter. Smule over resten av geitosten og drypp over dressingen. Pynt med rosmarin, timian, grovt salt og pepper.

Tips

Flere oppskrifter: Mat i Norden

Kilde: Paul Svensson i Mat i Norden/YLE