NRK Meny
Grillet manchego med sherrysirup

Grillet manchego klar til å serveres med innkokt sherrysirup.

Foto: Fra TV-serien Mat med Anne / DR

Grillet manchego med sherrysirup

Manchego er en fantastisk velsmakende spansk ost som lages av melken fra manchegosauer. Den fås i flere utgaver - en mild ost som er lagret i tre måneder, en mer kraftig som er lagret i seks måneder og den helt kraftige som er lagret i 12 måneder.

Slik gjør du

Ha sherryen i en liten gryte og tilsett sukkeret. Kok til sherryen tykner og blir sirupsaktig i konsistensen. Hvor lang tid det tar avhenger av hvor høy varmen er, så hold godt øye med sirupen så den ikke blir for tykk.

Den grillede osten skal helst spises varm. Skjær skorpene av osten og kast dem. Skjær osten i gode skiver og legg dem i et ildfast fat. Rett før servering settes osten i ovnen under det varme grillelementet. Osten grilles til den blir gyllen og bobler.

Spis osten med avkjølt sirup og godt brød.

Tips

Flere oppskrifter: Mat med Anne

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR