Laster innhold, vennligst vent..
Grillet makrell med urter og saltbakt sellerirot

Makrell og sellerirot på grillen.

Foto: SVT

Grillet makrell med urter og saltbakt sellerirot

Det kan kanskje virke skremmende å tilberede en hel fisk. Men du kommer ikke til å angre hvis du prøver dette. Det er veldig lite jobb og veldig stor uttelling i smak.

Slik gjør du

Saltbakt sellerirot

Fjern skallet av selleriroten ved å bruke et rivjern, da fester saltblandingen seg bedre.

Del selleriroten på midten. Legg et fuktig bakepapir i bunnen av en ildfast form, og legg selleriroten med den kuttede siden ned i formen.

Bland sammen grovt salt, fennikelfrø og egg. Dekk selleriroten med blandingen. Strø over et ekstra lag med salt og dekk med aluminiumsfolie. Sett formen i varmen på grillen, gjerne direkte inntil glørne, og bak i cirka 30–40 minutter.

Grillet makrell

Sløy fisken og skyll fisken forsiktig på innsiden og skjær finnene bort.

Gni fisken inn med salt og pepper, både på innsiden og utsiden.

Skive sitrusfruktene og fyll fisken med så mye du får plass til, fyll også på med urter.

Grill fisken på middelhøy varme, vend den forsiktig etter 2–3 minutter på hver side. Når den har nådd en innertemperatur på cirka 50–55 grader tar du av fisken. Hvor høy temperatur du griller med er en smakssak, men tenk på hvordan du griller laksen din, rosa og blank, eller mer gjennomstekt.

Åpne fisken forsiktig langs ryggen og vær nøye med å få bort alle beinene.

Ta ut selleriroten og løft av saltskorpen. Skive selleriroten tynt. Server makrellen med sellerirot i skiver.

Kilde: Sandra Mastio i TV-serien Sommermat i Falkenberg