NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..

Grillet laks med lett blomkålpuré og østerssmør

Enten den er selvfisket eller fra oppdrettsanlegget, grillet laks er alltid godt! Her får du oppskriften fra Odd Ivar Solvold.

Slik gjør du

Salt laksestykkene 1 time før grilling.

Varm opp en grillpanne og tilsett olivenolje.
Legg laksestykkene med skinnsiden ned og krydre med pepper.
Grill på middels varme til nesten gjennomstekt. Snu, og grill 30 sekunder på kjøttsiden.

Kok blomkålen mør i melk og vann.
Sil og kjør i hurtigmikser med smør og mascarpone til en glatt krem. Smak til med salt og pepper.

Smelt smøret med finhakket sjalottløk og surr det rundt til det er gyllent.

Legg laksen på blomkålkremen, tilsett østerssaus rundt og server.

Tips

En frisk grønn salat, kokte poteter eller godt brød smaker godt til.

Væsken fra blomkålen kan jevnes med maisenna, tilsettes 50 g smør og smakes til med salt og pepper til en suppe.

Kilde: Odd Ivar Solvold i Frokost-TV