Grillet laks med urte- og hvitløksmør

Laks på grillen, enkelt og godt.

Foto: Jan-Kristian Vikeiane Schriwer / NRK

Grillet laks med hvitløk- og urtesmør

Laks trives godt på grillen sammen med et godt urtesmør. Når du griller den med skinnet på, faller den ikke så lett fra hverandre.

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene til smøret godt sammen.

Legg laksen over på et dobbelt lag med aluminiumsfolie med skinnsiden ned. Brett opp kantene, det er viktig så ikke smøret renner ut av folien under grilling. Krydre laksen lett med salt og kvernet pepper og fordel smøret utover laksekjøttet.

Grill laksen over middels høy varme, under lokk, i cirka 15 minutter. Laksen er klar i det øyeblikket den flaker seg ved et lett trykk. Husk at laksen skal ha en «rosa» kjerne.

Kilde: Lise Finckenhagen i TV-programmet «Gratulerer med dagen!»