1 stor kylling, gjerne økologisk
150 g smør
4 hvitløksfedd, finhakket
1 sitron
2 ss hakket estragon
500 g gulrøtter, skrelt og kuttet i staver
Salt og pepper
Lise viser hvordan kylingen skal grilles
Bland sammen smør, hvitløk, estragon og revet sitronskall. Bruk fingrene og lag en lomme i mellom skinnet og brystet på kyllingen. Vær forsiktig så det ikke blir hull i skinnet. Fyll urtesmøret inn i lommen og klem det godt utover. Del sitronen i to og legg de to halve sitronene inn i kyllingen. Krydre godt med salt og pepper og legg kyllingen i en aluminiumsform el. som egner seg for grill. Ha gulrotstavene i formen sammen med kyllingen. Grill over indirekte varme i 1 - 1 1/2 time. Bruk lokk på grillen. Kyllingen er ferdig når kjøttsaften fra lårene er "klar". La kyllingen hvile i ti minutter før du deler den opp. Dryss litt ekstra flaksalt over kjøttet og server med for eksempel en nypotetsalat.
Tips:
Hvis kyllingen veier over 2 kilo kan det være lurt å ta av lårene og steke dem separat. Da er du sikker på at kyllingbrystet ikke stekes tørt innen lårene er klare.