Slik gjør du
Knus koriander, spisskummen, fennikel og salt i en morter. Bland krydderet sammen med chilisaus, olje og limesaft. Gni skinnsiden på laksen inn med litt nøytral olje og smør krydderblandingen over laksekjøttet.
Grill laksen over middels høy varme, med skinnsiden ned. Grill under lokk i cirka 15 minutter. Laksen er klar i det øyeblikket den flaker seg ved et lett trykk. Husk at laksen skal ha en «rosa» kjerne.
Servering
- Som tilbehør passer det godt med grillet ananas, asparges og vårløk, og en kremet potetsalat.
- Laksen kan også serveres som «pulled laks» med en frisk coleslaw i burgerbrød, gjerne brioche, toppet med litt barbecuesaus.
- Prøv den også i små tortillalefser sammen med for eksempel avokado- og mangosalsa, rømme og koriander.
Tips
- Laksen kan pensles med andre sauser som basilikumpesto, ramsløkpuré, sweet chilisaus eller barbecuesaus, for å nevne noe.
- Hvis du vil være helt sikker på at laksen ikke setter seg fast på grillen, kan du legge et dobbelt lag aluminiumsfolie under laksen.