NRK Meny

Grillet grønnsaksalat

– Denne salaten passer fint til nesten all type grillmat. Jeg anbefaler å bake grønnsakene før de grilles, da blir smaken kraftigere og grønnsakene blir saftige, sier Kjartan Skjelde.

Slik gjør du

Forvarm ovnen på 250 °C. Bak paprikaen, løken og auberginen med skallet på i 15 minutter i ovnen. Ta ut grønnsakene og fjern skallet.

Skjær grønnsakene i passe biter og grill de på alle sider til de har en gyllen og fin grillskorpe. Ha grønnsakene i en bolle.

Del hjertesalaten i to og grill på snittflaten til skorpen er gyllen og fin.

Bland hjertesalaten sammen med grønnsakene og tilsett finhakket ansjos, hvitløk, sennep, kapers og olivenolje. Smak til med salt, pepper, sukker og sitron. Topp salaten med ferske blader av basilikum.

Tips

Hør:

Kilde: Kjartan Skjelde