NRK Meny
Fersken

Grillet fersken med honning

Slik gjør du

Varm grillen til alle glørne er glødende, gjerne litt på vei til å slukne.

Del fersknene i to, fjern steinen og pensle snittsiden med sitron, og deretter et tynt lag med honning.

Grill dem i 3-4 minutter i utkanten av grillen med honningsiden ned. Meningen er at honningen skal begynne å karamelliseres. Hvis det virker for kaldt til å oppnå det, flytt fersknene mer mot midten. Er det for varmt, bør du legge dem mer til side eller rydde unna litt glør.
Snu fersknene sånn at skinnsiden er ned og la ligge i 6-8 minutter.

Sjekk fra tid til annen at de ikke blir brent.

Tips

Det er dessverre nesten umulig å få tak i helt modne fersken i Norge, og det er synd. Men de harde fruktene kan mykes opp ved å bli dekket med honning og grillet forsiktig over svak varme i 10 minutters tid. Honningen vil danne et karamellokk, og stenge fuktigheten inne så ferskene blir mykere og mer medgjørlige.

Kilde: Andreas Viestad