Laster innhold, vennligst vent..
Entrecôte på hvitløksbrød med auberginekaviar

Auberginekaviaren smøres ut på hvitløksbrødet og entrecôten kommer på toppen. Her servert med en liten salat ved siden av.

Foto: Trude Janet Maarud / NRK

Grillet entrecôte på hvitløksbrød med auberginekaviar

Auberginekaviar er en type mos som kalles kaviar fordi frøene i auberginen får den til å minne om kaviar. Når aubergine grilles, blir skallet helt svart, og innholdet får en fin og mild røyksmak. Her serverer Sverre Sætre auberginekaviar på hvitløksbrød med entrecôte.

Slik gjør du

La kjøttet ligge i romtemperatur i ca. 1 time slik at det blir romtemperert. Legger du en kjøleskapskald biff på en varm grill, blir den dårligere stekt. Varm grillen godt. Bruker du kullgrill, skal kullene ha blitt askegrå. Det skal være så varmt at du ikke klarer å holde hånden i 3 sekunder over grillristen.

Bland sammen resten av ingrediensene, og pensle blandingen på kjøttstykkene.
Stek på varm grill i ca. 3 min under lokk. Når kjøttet har fått en fin stekeskorpe og kjøttsaften begynner å piple opp på oversiden av kjøttet, snur du det. Stek i ca. 3 min på den andre siden også under lokk.

La kjøttet hvile på skjærefjølen i ca. 10 minutter før du skjærer det opp. Da mister ikke entrecôten kjøttsaften, og du unngår at den blir tørr.

Hvitløksbrød
Pensle skivene med olivenolje på en side. Gni dem inn med hvitløk og tomat på samme side som det er olje. Krydre med salt og pepper. Grill skivene på grillen med oljesiden ned til de blir gylne og begynner å bli sprø på den ene siden. Grill dem bare på én side.

Auberginekaviar
Grill auberginene på stek varme under lokk i ca. 30 minutter. Snu dem slik at de grilles på tre sider. Avkjøl litt, og skjær dem i to på langs. Skrap ut innholdet, og hakk det fint med en kniv. Smak til med sitron, salt og pepper.

Legg auberginekaviaren på brødet. Skjær kjøttet i skiver og legg det på auberginekaviaren.

Tips

Server gjerne med en salat laget på hjertesalat, sukkererter og cherrytomater. Smak til med god olivenolje, salt og pepper.

Se også: Sommermat fra Sommeråpent

Kilde: Sverre Sætre i Sommeråpent 2011