NRK Meny

Grillet entrecôte i tortilla

Grilling kan foregå inne og ute. Niklas har to grillpanner, så han griller på kjøkkenet. Grillet entrecôte får selskap av tomatsalsa, yoghurtdressing og salat rullet inn i tortillas.

Slik gjør du

Stek entrecôten på grillen eller i en grillpanne. Steketiden varierer ut fra kjøttet, grillen og varmen. Men ti minutter er et godt forslag.

Del maiskolbene i tre. Pensle med olivenolje og legg dem på grillen.

Tomatsalsa
Grovhakk tomatene. Legg dem i en skål, tilsett sukker, salt, sherryeddik og chilipeppersaus.

Yoghurtsaus
Bland yoghurt og hakket persille i en skål. Press over sitronsaft og smak til med salt og pepper.

Varm tortillaene på grillen. Skjær entrecôtene i strimler. Legg kjøttet på tortillaene sammen med yoghurtsaus, tomatsalsa og salat. Rull sammen og del i to.

Pensle maiskolbene med smør og server ved siden av.

Tips

Flere oppskrifter: Niklas' mat

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat/SVT