NRK Meny
Grillet entrecôte av lam

Lam og urter er godt sammen. Men urtene blir lett brent på grillen. Tareq Tayler stikker en kvist av salvie gjennom kjøttet, da får det smak uten at salvien blir brent. Kvisten dras ut før kjøttet serveres.

Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Grillet entrecôte av lam og wok med bønner

Tareq Taylor griller kjøttet og mens det hviler tar han bort grillristen og legger wokpannen rett på glørne i grillen og woker bønner og linser.

Slik gjør du

Olje og salte lammekjøttet og legg det på grillen. De skal ikke ligge for nær glørne. Lammet blir saftigere om det blir langsomt stekt.

Sett wokpannen rett ned i grillkullene og ha i olivenolje og bønner. Stek til bønnene får litt svak farge. Tilsett sitronskall, rosmarin og hvitvin. Legg i ramsløk og bladene fra hvitløkplantene. Smak til med salt.

Legg opp bønnene på et stort fat med oppskåret lammekjøtt over. Pynt med tynne skiver reddik.

Tips

Flere oppskrifter: Hygge i hagen

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT