NRK Meny

Grillet eller stekt makrell med potetsalat

Når du har lært deg å lage majonesen selv, så kan du få til den lekre potetsalaten fra brødrene Price.

Slik gjør du

Potetsalat
Rør majones, yoghurt og sennep sammen. Bland inn poteter, reddiker og løk. Smak til med salt og pepper og kanskje litt sitronsaft. Ha i 1-2 ss gressløk. Spar litt hakket gressløk til slutt.

Makrell
Skjær 3-4 kutt over ryggen på makrellen - slik at fileten ikke krøller seg sammen når den blir stekt eller grillet. Ha salt og pepper på kjøttsiden av filetene. Grill eller stek dem gylne på skinnsiden.

Makrellen skal ha den lengste steketiden på skinnsiden, 1-2 minutter avhengig av størrelsen og varmen på grill eller stekepanne. Snu dem til slutt og gi dem et halvt minutt på kjøttsiden.

Server med potetsalat, som ikke skal være altfor kald fra kjøleskapet. Ha et godt dryss gressløk på toppen.

Tips

Oppskrift:

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR