NRK Meny

Grillet biffsmørbrød med estragonmajones og hjertesalat

Prøv grillet biffsmørbrød med hjertesalat og estragonmajones. Karla Siverts kaller estragonmajonesen for bearnésmajones fordi estragon er det samme urten som man bruker i bearnéssaus. Dermed sier de fleste: Hva er det denne sausen minner meg om? Jo, nemlig! Bearnéssaus!

Slik gjør du

Grillet brød
Kjør hvitløken godt sammen med olivenoljen med stavmikser, eller finhakk hvitløken og la den ligge så lenge du har tid til i olivenoljen! Pensle brødet med hvitløkoljen, og grill det gyllent på hver side. Knus godt med maldonsaltet på brødet.

Grillet entrecôte
Gni kjøttet godt inn med salt, pepper og olivenolje. (Bruk gjerne hvitløkoljen hvis du er skikkelig glad i hvitløk). Grill på høy varme, ca. 1 min på hver side. La så kjøttet ligge å hvile på et lunt sted med aluminiumsfolie over i minst ti minutter.

Kutt så i tynne skiver på skrått og legg de pent på toppen av smørbrødet.

Grillet hjertesalat
Bland sammen sitronen (skallet og saften) og olivenoljen. Smak til med salt. Kutt hjertesalaten i 4 og grill den på høy varme kjapt på hver side. Vend den i sitronvinaigretten.

Estragonmajones
Kjør alt utenom solsikkeoljen godt sammen i en blender. Spe i solsikkeoljen i samtidig som blenderen kjører på middels tempo. Spe til det blir en tykk majones, og smak til med salt og eventuelt mer sitronsaft.

Opplegging
Smør godt med estragonmajones på de grillede skivene, legg så på hjertesalaten og tomat. Kutt så entrecôten i tynne skiver på skrått og legg de pent på toppen av smørbrødet. Riv over godt med osten fra Holtefjell.

Tips

Jeg velger å bruke entrecôte fordi det er den stykningsdelen jeg liker best! Grunnen til det er at den inneholder mye fett, og det er i fettet smaken ligger. Så når du skal ut å kjøpe, se etter den biten med mest fett fordelt utover i kjøttet. Godt marmorert!

Les også: Sommermat fra Sommeråpent

Kilde: Karla Siverts i Sommeråpent 2012