Bisonbiff med kryddersmør, mais, vårløk og søtpoteter

Bisonbiff med kryddersmør servert med mais, vårløk og søtpoteter.

Foto: Fra TV-serien Anne lager mat i New York / DR

Grillet biff av bison med maiskolber, vårløk og kryddersmør

En skikkelig amerikansk biff med kjøtt fra bison, maiskolber og vårløk på grillen. Og det serveres med hjemmelaget kryddersmør og søtpoteter.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Biffene, vårløken og maiskolbene grilles på rist på hagegrillen. Søtpotetene bakes i ovnen i ca. 40 minutter, til de er blitt helt myke.

Smør grillristen med litt olje før du har på biffene. Når biffene er stekt drysses de med litt salt før servering.

Vårløken og maiskolbene grilles som de er. Når de er ferdige skrelles bladene av kolbene og de ytterste bladene på vårløken.

Kryddersmør
Ha en god klatt smør i en dyp tallerken, tilsett blåost etter smak og drypp på honning. Mas alt godt sammen med en gaffel til det er godt blandet. Skjær noen striper av god, sterk chili og ha det i smøret eller finhakk en mindre sterk chili og ha den i smøret. Den sterke chilien kan du ta ut av smøret igjen, hvis du vil. Riv eller press litt hvitløk og bland i smøret sammen med hakket persille.

Tips

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Anne lager mat i New York/DR