Grillet asparges med skinke

Skinken blir sprø og god når den grilles utenpå aspargesen. Forretten serveres med tomater som har fått følge av estragon, sambal oelek og et dryss av pinkjekjerner.

Foto: Stig Juelsen

Grillet asparges med tomatsalsa

Kokken Stig Juelsen bruker vårens nye asparges til forretten på 17. mai. Aspargesen grilles med spekeskinke og serveres med tomatsalsa.

Slik gjør du

Skrell aspargesen hvis skallet er tykt. Rull en halv skive skinke rundt hver asparges. Legg på grillen og la dem grille til de er lett brune.

Trekk dem litt vekk fra varmen og la de godgjøre seg møre i ca. 10-15 min.
Bruk litt olivenolje til å pensle aspargesene med underveis.

Tomatsalsa
Finhakk tomater, estragon og hvitløk. Bland dette sammen med sukker, sambal oelek, eddik og olivenolje. Smak til med salt og pepper.

Rist litt pinjekjerner og strø over.

Kilde: Stig Juelsen