NRK Meny
Grillet asparges med skilt remulade

Grillet asparges med krutonger, skilt remulade og strimler med asparges.

Foto: Fra TV-serien Munter mat / DR

Grillet asparges med skilt remulade

Med tilgang på asparges i tre forskjellige farger blir det en lekker salat. Brødrene Price lager en dressing med ingrediensene til remulade, men setter den ikke sammen på vanlig måte.

Slik gjør du

Skyll de forskjellige aspargesene. Skrell den seige delen av nederst, hvis de er veldig kraftige. Legg de klargjorte aspargesene på grillen.

3 skiver grovt brød skjæres i terninger og ristes sprø i pannen i rikelig smør.

Hakk sjalottløk, kapers, hardkokte egg og krydderurter til den skilte remuladen. Bland alt sammen og vend det med en skvett rapsolje, en skvett eplesidereddik og litt salt og pepper.

Legg de grillede aspargesene på et fat eller en tallerken og hell litt rapsolje over. Dryss over salt og pepper og skrell noen tynne strimler frisk asparges over til serveringen.

Legg til slutt over skilt remulade i sjenerøse klatter. Som prikken over i-en fordeles de ristede brødkrutongene over denne friske, nordiske lekkerbisken.

Tips

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 4

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR