NRK Meny
Grillede grønnsaker med scamorza

Små hauger med grillede grønnsaker med en smeltet osteskive på toppen av hver.

Foto: Fra TV-serien Munter mat / DR

Grillede grønnsaker med scamorza

Aubergine, paprika, squash, fennikel, løk og sopp egner seg godt til grilling. I Munter mat blir de servert med en skive smeltet ost, scamorza.

Slik gjør du

Kok sjalottløk, fennikel og paprika kort i litt vann for at de skal mørne litt. Skjær grønnsakene i grillvennlige stykker.

Dryss salt på aubergineskivene for å trekke ut væte. Pensle grønnsakene med litt olje før de lander på grillen.

Stable de grillede og myke grønnsakene porsjonsvis på et fat toppet med skiver av scamorzaost. Sett fatet i grillen og lukk lokket til osten er smeltet.

Server grønnsakberget med en dressing av god olivenolje, hakket salvie, hvitløk og eventuelt en anelse sitron.

Tips

Scamorza er en italiensk ost laget på kumelk, ligner på mozzarella og kan brukes i mange oppskrifter på samme måten som mozzarella. Scamorza affumicata er røykt ost. Røykt er scamorzaosten mandelfarget utenpå og litt lysere inni. Urøykt er den hvit som mozzarella. (Kilde: Wikipedia)

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 4

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR