NRK Meny
Grillede bifftomater og grønnsaker med lammeentrecôte

Når Tareq Taylor griller grønnsaker har han dem i et dørslag av metall på grillen. Da har han kontroll på varmen og det blir som en slags wok.

Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Grillede bifftomater og grønnsaker med entrecôte av lam

Store brandywine-tomater skjæres i skiver og grilles før de blandes med eddik, olje og basilikum. Grønnsaker deles i store biter og grilles i et dørslag og entrcôte av lam får en hvil før den skjæres i skiver.

Slik gjør du

Skjær bort de grove bladene på artisjokkene og skrell dem. Skrell grønnsakene og skjær dem i biter. Legg alle grønnsakene unntatt mangold i et dørslag av rustfritt stål. Ha på salt og olivenolje. Bland godt og sett dørslaget på grillen. Rør rundt innimellom til grønnsakene er behagelig myke. Tilsett mangolden og fortsett å grille et par minutter. Serveres straks.

Grillet tomatsalat
Skjær tomatene i 2 cm tykke skiver og grill dem raskt på den ene siden. Legg opp skrivene på et serveringsfat og riv over frisk basilikum og hell over olivenolje, balsamicoeddik og salt. Serveres straks.

Entrecôte av lam
Gni inn lammet med olje og salt. Grill entrecôten til temperaturen i kjøttet er ca. 57-58 °C. La kjøttet hvile i minst fem minutter før det skjæres i skiver og serveres.

Hvis lammekjøttet mister for mye varme mens det hviler kan det legges raskt på grillen og gi det varme noen sekunder før det skal serveres.

Server lammekjøttet med blandet grønn salat, f.eks. romanosalat og eikebladsalat.

Tips

Flere oppskrifter: Hygge i hagen

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT