Laster innhold, vennligst vent..
Lammespyd med bønnesalat

Lammespyd med paprika servert med grønne bønner og hvit geitost.

Foto: Matt Russell / ITV

Grilla lammespyd med grønne bønner og geitost

Arrosticini, grilla lammespyd, er en lokal spesialitet i Abruzzo-regionen i Italia. Til lammekjøttet serverer Gino D'Acampo en salat med grønne bønner og hvit geitost.

Slik gjør du

Skjær lammekjøttet i terninger på cirka 3 x 3 centimeter. Ha kjøttet sammen med olje, honning, fennikelfrø, finhakket mynte og litt salt og pepper i en bolle. Bland godt og sett det til side.

Kok opp en liten gryte med salt vann. Kok bønnene i omtrent 3 minutter, eller til de er akkurat møre. Sil av og avkjøl under kaldt rennende vann, så de beholder litt av sprøheten. Ha bønnene i en bolle mens de fortsatt har litt varme. Smuldre over geitosten og dryss over salt og pepper. Bland inn pinjekjernene og ha på olivenolje.

Tenn opp grillen. Skjær paprika i 3 centimeter store stykker. Tre kjøttet og paprikabitene på fire metallspyd, 25 centimeter lange. Pensle på marinade.

Når grillen er klar, grillkullet har fått en fin gråaktig hvit aske, legger spydene på grillen i cirka 4-5 minutter på hver side, eller til kjøttet er stekt og paprikaen blir svart.

Server spydene med litt presset sitronsaft og bønnesalat.

Tips

Hvis du ikke har en kullgrill kan du steke kjøttet under en varm grill i 5 minutter.

Kilde: Gino D'Acampo i TV-serien «Ginos italienske fristelser»/ITV