NRK Meny
Grilla fisk med varm frukt- og nelliksalat

Grillet fisk med frisk smak av frukt og krydder.

Foto: Fra TV-serien Ei verd av krydder (Spice Trip) / Channel 4

Grilla fisk med varm frukt- og nelliksalat

På Zanzibar lages denne retten med kingfish eller snapper, men makrell går også godt sammen med nellik og kanel.

Slik gjør du

Kutt frukten i små biter. Ha den i en bolle sammen med muskat og ei teskje nellik.

Ha sukkeret og to spiseskjeer vann i en kjele og varm det opp til en sirup. Ha i frukten, finhakka chili og koriander, rør om og sett til side. Du kan også krydre med fersk chili og koriander. Rør inn sitronsafta og hold salaten varm fram mens du steiker fisken.

På Zanzibar lages denne retten med snapper, men makrell eller sardiner er enklere å få tak i. Du kan steike den hel, hvis du vil. Krydre fisken med litt kanel, salt og resten av nelliken. Sett ei grillpanne eller jernpanne på høy varme. Fisken kan også grilles, selvfølgelig.

Steik fisken, med skinn, i to til tre minutter på hver side.

Server fiskestykkene med fruktsalaten på toppen, og legg en sitronbåt på hver tallerken.

Tips

Flere oppskrifter: Ei verd av krydder

Kilde: Stevie Parle og Emma Grazette i TV-serien Ei verd av krydder (Spice Trip) / Channel 4