NRK Meny
Gresskarpai

Huler du ut gresskar til halloween? Her får du brukt innmaten.

Foto: www.frukt.no

Gresskarpai

Har du litt for mye gresskar i hagen? Her er en nydelig pai som er verd å lage. Nydelig med is eller pisket krem til.

Slik gjør du

Til 1 pai i 24 cm form.

Elt sammen ingrediensene til paideigen. Kjevle den ut og kle formen. Prikk bunnen godt og sett formen i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Forstek paiskallet midt i ovnen i ca. 15 minutter på 200 °C.

Skjær gresskaret i terninger og kok dem i minst mulig vann til de er godt møre - ca. 30 minutter. Mos gresskarterningene og rør inn de øvrige ingrediensene. Hell fyllet i paiformen og stek paien videre på 190 °C til fyllet er fast - ca. 25 min.

Server paien varm eller kald.

Kilde: www.frukt.no