Slik gjør du
Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha dem i en kjele. Ha fløte, melk og sukker i kjelen. Varm opp.
Pisk sammen eggeplommene. Ha en øse med den varme fløte- og melkeblandingen i eggeplommene og pisk det sammen slik at eggene ikke koagulerer når de helles i den varme blandingen.
Hell i resten av blandingen og pisk det godt sammen. Avkjøl. Varm ovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og del gresskaret i grove biter. Ha gresskar på et stekebrett med bakepapir og bak gresskarbitene i 20 minutter. Ha bakt gresskar og honning i en bolle og miks det sammen med en stavmikser.
Bland inn gresskar i den avkjølte isblandingen.
Ha isbiter og salt i den en ziplock-pose og 1 dl iskremrøre i en litt mindre ziplockpose. Ha posen med iskremrøre i posen med isbiter, lukk igjen og rist posen i omtrent 5 minutter.
Tips
Som topping rister du 4 ss gresskarkjerner i en stekepanne sammen med 1 ss sukker. Stek det sammen til gresskarkjernene popper og sukkeret smelter. Avkjøl på stekepapir.