Gresk salat med biffstrimler

Gresk salat med kjøtt og tzatziki.

Foto: Opplysningskontoret for Kjøtt / Alf Börjesson

Gresk salat med biffstrimler

På de deilige, varme sommerdagene er det godt å ty til lett og lettvint mat som salat. En saftig salat med strimlet biffkjøtt, for eksempel.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Krydre biffkjøttet på forhånd slik du liker det best, og stek det så på middels varme.

Anrett salaten på ett fat med tzatziki i bunnen og tomater, snittet salat, gjerne ulike typer salat sammen, og legg gavmilde biter av fetaost over.
Strø på duftende biffstrimler og oliven til slutt.
Server denne retten med deilig brød til.

Tzatziki

Yogurten skal siles i kaffefilter.
Vask agurken og skrell den. Del den så i to deler og ta ut kjernen.
Så skal den kvernes og legges på papir for å renne fra seg.
Etter at yogurten er silet skal den legges i en bolle.

Tilsett agurk og hvitløk.
Retten skal stå i kjøleskapet et par timer med plastikk tett over.
Strø deretter på saltet.
Oljen og saltet skal ikke blandes inn.

Kilde: Opplysningskontoret for kjøtt