NRK Meny
Grenki

Denne toasten er perfekt snacks til kvelds eller som et mellommåltid.

Foto: Opplysningskontoret for brød og korn

Grenki

Grenki er en russisk toast ofte brukt til frokost, men som gjerne kan spises som et mellommåltid. Prøv å lage vår variant av disse deilige brødpinnene med ost til OL-sendingene fra Sotsji.

Slik gjør du

Skjær brødet i skiver og skjær hver skive i ca. 4 staver.

Stek brødstavene i smør til de er gylne på begge sider.

Legg dem på et kjøkkenpapir for at overflødig fett skal renne av.

Del hvitløksbåtene på tvers og gni inn hver stav med hvitløk.

Legg alle brødstavene på et bakepapir og dryss over revet ost.

Stek grenkiene på 200° C i ca. 7 minutter til osten blir sprø.

Legg grenkiene på fat og server med små tomater og sennep som tilbehør.

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn