Green thai fish curry

Green thai fish curry med dorade. Dorade er en fast fisk, du kan bruke andre typer som torsk eller uer.

Foto: Fra tv-serien Munter mat (Spise med Price) / DR

Green thai fish curry

Hjemmelaget green curry med grønne bønner, paprika og vårløk servert til helstekt fisk, slik Adam og James Price lager den i tv-serien Munter mat.

Slik gjør du

Fjern de ytterste bladene på sitrongresset. Skjær av de nederste 3-4 cm og ha dem i blenderen. Ta vare på resten av stilken.

Ha alle de øvrige ingrediensene i blenderen og blend alt godt, tilsett ev. litt mer kokosmelk hvis blandingen blir for tykk.

Varm opp 2 ss nøytral olje i en stekepanne. Tilsett den nylagde karripastaen og stek den i et minutt eller to. Ha i resten av kokosmelken i pannen og tilsett fish sauce.

Tilsett ev. litt fiske- eller kyllingfond, hvis sausen virker for tykk. Er den for tynn tilsettes litt mer kokosmelk.

Skjær paprikaen i tynne strimler, skjær bønnene i mindre biter og skjær vårløken i tynne ringer.

Ha paprika, bønner og vårløk i sausen og la det surre et par minutter.

Stek fisken til den er mør. Serveres med jasminris.

Kilde: James og Adam Price i tv-serien Munter mat (Spise med Price)/DR