NRK Meny

Gravlaks med dillstuede poteter og sennepsaus

Her er Hans Dahl Ørstavik sitt forslag til forrett på nyttårsaftan.

Slik gjør du

Gravlaksen kjøpes ferdig i butikk eller den kan lages selv.

Dillstuede poteter

Kutt rå poteter i terninger, på størrelse med en sukkerbit. Ha de i fløten. La det koke til potetene er møre. Pass på så ikke fløten brenner i bunnnen av gryten.

Tilsett dillen rett før potetene er kokte. Smak til med salt og pepper.

Sennepsaus

Majones tilsettes god fransk sennep og finkuttet dill. Spe litt med god olivenolje. Smakes til med sennep.

Tips

En kan også koke potetene på vanlig måte for så å kutte dem opp når de er kalde. Da kokes fløten inn til den er passelig tykk sammen med dill. Tilsett potetene og la dem ligge i sausen til de blir varme.

Kilde: Hans Dahl Ørstavik