«Tilslørt» gravlaks med appelsin, anis og brunt sukker

Uvant med appelsin og anis til laksen? Stol på Lise og prøv noe nytt!

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Gravlaks med appelsin, anis og brunt sukker

Lise Finckenhagen gir laksen smak av revet appelsinskall, dill, anis, sukker, salt og pepper.

Slik gjør du

Vask appelsinen godt under varmt vann.

Skyll og tørk fisken. Skjær vekk buklisten hvis den er veldig fet og napp ut eventuelle bein.

Legg fileten i en passende form (eller en brødpose) med skinnsiden ned.

Bland sammen salt, sukker, pepper, anis, revet appelsinskall (kun det ytterste oransje) og hakket dill. Fordel blandingen utover fisken. Dekk godt til med plastfolie (eller press luften ut av posen og knyt den sammen) og legg fisken i kjøleskapet. Etter noen timer vil det danne seg lake i formen. Snu fisken slik at den ligger med skinnsiden opp.

Pakk den godt inn igjen med plastfolie. La laksen marinere to-tre døgn i kjøleskapet.

Kilde: Lise Finckenhagen i Jacobsen på lørdag