Gravlaks med lun potetsalat

Gravlaks servert med lun potetsalat med epler.

Foto: Eva Rados / SVT

Gravlaks

Grav laksen selv! Niklas Ekstedt viser deg hvordan du gjør det.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

OBS! Hvis laksen ikke har vært frosset, må den fryses ned et døgn før den skal graves.

Del fileten i to like store stykker og gni dem inn med salt og sukker. Hell på alkohol og dill og legg filetene sammen. Pakk dem inn i plastfolie, slik at den holder tett. Legg gjerne litt vekt på laksen og legg den i kjøleskapet. La laksen graves i kjøleskapet i minst to døgn for å få mest smak.

Tips! Prøv gjerne andre sorter brennevin til gravingen.

Servering

Skjær bort skinnet på laksen. Skjær gravlaksen i terninger og server den med lun potetsalat.

Tips

OBS! Det er viktig å følge oppskriften når det gjelder forholdet mellom laks, salt og sukker. Mengden av salt kan ikke reduseres, saltet er viktig for at ikke bakteriene skal kunne vokse.

Hjemmegravet fisk bør spises innen en uke. Det anbefaler det svenske Livsmedelsverket.

Oppskrift:

Flere oppskrifter: Niklas' mat

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat/SVT