Laster innhold, vennligst vent..
Gravet saltrull av elg

Gravet saltrull av elg servert med sopp, løk, ruccola, eggeplomme og ost.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Gravet saltrull av elg

Magdalena Forsberg er ikke bare skiskytter med VM- og OL-medaljer. Hun er også jeger og matelsker. Det er inspirasjonen til denne retten hun laget sammen med Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö. Å grave de delene av elgen som ikke er de aller beste er en ypperlig måte å lage noe godt og luksuriøst av det som ellers kunne blitt en tørr viltgryte. Dette er det verd å prøve.

Slik gjør du

Gni inn kjøttet med honning. Krydre med hvit pepper eller andre krydder du liker (vanligvis tar jeg litt kajennepepper).

Legg kjøttet på en seng av grovt salt, og dekk rullen med salt. Sett fatet i kjøleskapet, snu kjøttet en gang til dagen. Ett kilo bør ha en uke i kjøleskapet.

Når gravingen er ferdig tørkes overflødig salt av. La kjøttet tørke i en time ved romtemperatur før det skal serveres. Skjær kjøttet i tynne skiver.

Soyamarinert sopp
Rens soppen og skjær i biter. Varm opp stekepannen. Stek soppen gyllen i rapsolje. Tilsett løk, hvitløk, honning og soya. Bland alt sammen og smak til med salt og hvit pepper.

Servering
Legg tynt oppskåret kjøtt på et serveringsfat. Fordel soppen utover kjøttet. Legg finhakket løk og ruccola i en ring i midten. Ha en rå eggeplomme midt i ringen. Pynt med skiver av ost.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Strömsö

Kilde: Magdalena Forsberg i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE