Laster innhold, vennligst vent..
Gravet hvalkjøtt med solbærbalsamico

Granateplekjerner pynter opp på hvalcarpaccio-tallerkenen.

Foto: Rubicon / NRK

Gravet hvalkjøtt med solbærbalsamico

Gravet hvalkjøtt er en forrett fra familien Vauger i Familiekokkene. De bruker Hvaler-akevitt sammen med salt, sukker og rosépepper.

Slik gjør du

Bland salt, sukker, akevitt og rosépepper. Gni hvalkjøttet inn med blandingen. Legg i kjøleskapet pakket i plast. Legges under lett press i to døgn. Snu på posen et par ganger i døgnet.

Ha hvalkjøttet i fryseren noen timer før det skjæres i tynne skiver.

Bland balsamico og solbærsyltetøy.

Server gravet hvalkjøtt på en seng av rucola. Legg på solbærbalsamico og dryss over granateplekjerner.

Kilde: Familien Vauger i TV-serien «Familiekokkene»/NRK