Gratinerte sjøkreps

Gratinerte sjøkreps med estragon, tomat og olivenolje.

Foto: Atle Bore / NRK

Gratinerte sjøkreps

Sjøkreps gratineres i ovnen når Trond Moi inviterer til sjømatfest. Sjøkrepsene får følge av estragon, tomat og olivenolje i denne oppskriften.

Slik gjør du

Svelg hardt og del de levende sjøkrepsene i to på langs. Legg dem på en stekeplate, krydre med salt og pepper og legg på estragonblader.

Stek krepsene i ovnen ved 240 °C i 4-5 minutter med grillelementet på, dersom du har det. Temperaturen er svært viktig: Kjøttet må ikke bli tørt, men heller ikke være rått.

Ta krepsene ut av ovnen. Legg på biter av grovhakket tomat. Fordel olivenoljen over kjøttflatene.

Tips

Gratinerte sjøkreps er en del av Tronds skalldyrfest. Tronds herlige fisk- og skalldyrfest

Kilde: Trond Moi i Sommeråpent 2016