Slik gjør du
Sjekk at oskjellene er friske. Skallet skal være helt lukket igjen. De som er åpne skal kastes. Skyll skjellene i rennende vann og skrap av sjøgress og andre vekster fra skjellet.
Legg skjellene på en varm grill eller på en stekeplate i ovnen, ca. 250 °C. Varmes forsiktig opp, så skjellet åpner seg.Ta dem av grillen eller ut av ovnen. Vri av det øverste skallet så saften blir igjen i det nederste skallet. Ha grovt salt i en ildfast form og legg skjellene i saltet, så de ligger stødig.
Varm ovnen til 250 °C. Finhakk hvitløk, bland inn i smøret sammen med creme fraiche og finhakket persille. Smak til med salt og pepper. Rør til en jevn krem.
Legg en klatt urtekrem med en teskje i hvert halve oskjell. Sett formen øverst i ovnen i ca. 5 minutter, til overflaten blir lett brun og kremen bobler.
Tips
Flere oppskrifter: