NRK Meny

Gratinerte Moules Provençale

Slik gjør du

Surr løk, hvitløk, selleri og krydderurter i olivenolje på svak varme til ingrediensene er myke.
Bland inn tomatpuré og tomater. La det putre på svak varme i 30 minutter.
Smak til med salt, pepper og sukker.

Sett stekeovnen på 300 ºC eller bruk grillen.

Fjern den øverste skalldelen på de dampede skjellene og legg dem på ildfaste fat.
Fordel provençalesausen over de dyrkede blåskjellene.
Dryss over ost og sett fatet i stekeovn på sterk varme eller grill i 3 - 4 minutter til de er gyllenbrune.

Dryss basilikum over, og server straks.

Tips

Ekte hvitløk får sausen til å viberere på en behagelig måte.

Hastverk? Prøv en ferdigkjøpt pizzasaus eller pastasaus i stedet for provençalesaus.

Kilde: Eksportutvalget for fisk